Forfatter Ida Holmegaard finder ud af , hvordan man vurderer risiko på en legeplads, da hun følger med på en almindelig arbejdsdag med to af vores egne legepladsinspektører.
Vi er selvfølgelig stolte af den fine artikel om hvordan vi arbejder med eftersyn og risikovurdering af legepladser. Risikovurdering er et redskab som alle kunder får med i forbindelse med vores inspektioner. Det gør vi for at hjælpe vores kunder med at forstå hvad der er vigtigst.

For børnene er det vigtigt at der er en risiko på legepladsen for at få en motorisk udvikling og læring. De lærer ikke noget hvis ikke de udfordres. Og det skal legepladserne selvfølgelig hjælpe med til. Derfor er vi heller ikke interesseret i at lukke alle legepladser så snart der er det mindste galt. Vi  skal kunne forudse de udfordringer, som børnene ikke selv kan se kva deres alder. Det er ikke vores opgave at sørge for at børn ikke slår sig. Det vil de gøre. Vi skal blot sørge for, at de ikke slår sig så meget.

Uddrag fra artiklen her:

“Det er ikke fuldstændig ligetil at forholde sig til sikkerhedsstandarderne for legepladser, fortæller Terndrup mig, da vi sidder i Dalpins mødelokale i kontorfællesskabet i Ringe, som de i øvrigt snart fraflytter, fordi virksomheden er vokset så meget de seneste år. Først og fremmest er standarden ikke en del af loven, men en vejledning, som det anbefales, at man følger. Men eftersom legepladsernes ejere er juridisk ansvarlige, hvis der sker uheld, og eftersom den europæiske legepladsstandard (nærmere bestemt standardserien DS/EN 1176) er en enormt udførlig og gennemtestet manual på 278 sider på dansk for, hvordan man bygger og vedligeholder legepladser, vælger langt de fleste at holde sig inden for dens rammer og at få foretaget de anbefalede inspektioner, som indebærer årsinspektioner, kvartalsmæssige driftsinspektioner, samt ugentlige småtjek af, om der ligger glasskår i sandkassen eller om der er blevet begået hærværk.”

Læs hele artiklen fra Atlas her:

Selvom man står stille er der risiko for at vælte

Legepladsinspektør på vej ned af rutschebanen i forbindelse med legepladsinspektør (kilde: Atlas)

Legepladsinspektør på vej ned af rutschebanen.

Kontakt os for at høre nærmere om en inspektion af jeres legeplads inkl. en risikovurdering af hvor stor risiko der er forbundet med at lege på den.